Előző
Következő
új cikk

Belföld

Többnyire napos, de hideg időnk lesz

idokep.hu|2017. dec 17. 22:17
[A+ A-]

FOTÓ: Shutterstock

Hétfőn helyenként párás, ködös lesz a reggel, de napközben már változóan felhős-napos időre készülhetünk. Délután elszórtan, főként délnyugaton fordulhatnak elő hózáporok. Nyugaton és északkeleten élénkülhet meg az északi, északnyugati szél. Hajnalban -6, -1 fokig hűl le a levegő, de az északi fagyzugos tájakon -8, -9 fok is lehet. Napközben 0-3 fokot mérhetünk. 

Kedd reggel északon továbbra is előfordulhatnak párás, ködös tájak. Napközben a Dunántúlon ígérkezik több napsütés, csapadék nem várható. Hajnalban északon készülhetünk keményebb fagyokra, itt néhol -8, -10 fok is előfordulhat. Máshol -3, -7 fok valószínű és napközben is csak pár fokkal emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

Szerdán is alapvetően napos időben lesz részünk. Napközben északkeleten növekedhet meg leginkább a felhőzet, melyből hószállingózás, egy-egy hózápor is előfordulhat. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a légmozgás. Ismét erős fagyokra kell készülni. Délután -1, +2 fokot mérhetünk.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet és estétől a Dunántúlon már havas eső, havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a szél. Napközben -1, +3 fokra van kilátás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!