Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Kisfia megölésével vádolják a fiatal anyát

nepszava.hu|2017. dec 18. 16:14
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció

A 32 éves anya bántalmazta egyéves gyermekét, feltehetően ez okozta a halálát. A ceglédi B. Mónikát emberöléssel vádolják. 

Az mentőket 2016. október 30-án reggel egy ceglédi családi házhoz riasztották. A mentősök megkísérelték az egyéves kisfiú újraélesztését, aki nem mutatott életjeleket. A gyermek a helyszínen meghalt - közölte a police.hu oldalon a rendőrség.

A rendőrség helyszíni és halottszemlét tartott. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyermek halálát idegenkezűség okozta. Feltehetően az őt ért bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt vesztette életét. A nyomozó hatóság 2016. október 31-én büntetőeljárást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a gyermek édesanyja ellen.

A Pest megyei nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2016. november 3-án elrendelt. 

Az eljárás során megállapították, a nő azzal is gyanúsítható, hogy kisfiát a halálát megelőző időszakban több alkalommal bántalmazta. A rendőrség a 32 éves nő ellen emberölés és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást 2017. december 18-án befejezte, és vádemelési javaslatot elküldte a Pest Megyei Főügyészségnek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!