Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tovább "hintáztatják" a Tiltott Csíki Sör tulajdonosát

nepszava.hu|2017. dec 20. 16:08
[A+ A-]

Forrás: Csíki Sör/Facebook

Elutasította a román szabadalmi és védjegy hivatal (OSIM) az összes Tiltott Csíki Sör márka bejegyzését. A csíkszentsimoni cég többségi tulajdonosa, Lénárd András nem aggódik annyira a döntés miatt, mert az uniós márkahivatalnál sikerült levédetni a termékneveket - írja a  Maszol

A székelyföldi vállalkozás Igazi Csíki Sör néven forgalmazta termékeit. A Heinekennel kötött megállapodás részeként lemondott az "Igazi" márkanév használatáról, és helyette elindította a Tiltott Csíki Sör termékcsalád bejegyzését az OSIM-nál és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO).

Az uniós hivatalnál sikerrel járt, az OSIM-nál elutasították a kérést. A bukaresti hivatal azzal indokolta a döntését, hogy  a szóvédjegy túlságosan leíró jellegű. - Például a Bukaresti Sör elnevezést sem lehet levédeni amiatt, hogy leíró jellegű, általánosító – magyarázta Lénárd.

A vállalkozó furcsállja, hogy az OSIM-nek nem voltak ilyen fenntartásai, amikor korábban a Heineken Csíki Premium Sör márkáját bejegyezte. Lénárd elmondta: mivel az uniós hivatalnál sikerült bejegyezni a védjegyet, az OSIM negatív döntése nem befolyásolja különösebben a székelyföldi cég üzleti tevékenységét. - Ha az európai márkahivatalnál nem jártunk volna sikerrel, akkor lehetett volna jogi következménye a bukaresti elutasításnak, támadható lett volna a terméknév használata – mondta.

Lénárd nem tud elvonatkoztatni attól, hogy más romániai hivatalok is „hintáztatják” a székelyföldi céget, amikor különböző engedélyek beszerzéséhez folyamodik. - Az áfonyasörünket karácsony előtt szerettük volna piacra dobni, de nem sikerült, az illetékes hivatalok egyértelműen időhúzásra játszanak – jelentette ki.

A vállalkozó végül leszögezte: nem élnek a fellebbezés lehetőségével, visszavonják a romániai védjegykérelmet, és nem próbálkoznak többé a hazai bejegyzéssel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!