Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb ellenzéki pártokat büntet az ÁSZ

Népszava|2017. dec 20. 20:44
[A+ A-]

MTI Fotó

A Jobbik gigabüntetése után az LMP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd kapott furcsa büntetést az Állami Számvevőszéktől – értesült a Mérce.hu. Mind a négy párt esetében az irodabérlést kifogásolja a volt Fidesz-képviselő, Domonkos László által vezetett számvevőszék.

A kiszabott bírság összege 5 és 10 millió forint között mozog. A pártok megerősítették a portál információját, és egyöntetűen nevetségesnek tartják az ÁSZ lépését.

A Párbeszéd központi irodájának bérlését a számvevőszék korábban nem kifogásolta. Tordai Bence, a párt szóvivője a elmondta: szerinte ez egy politikai megrendelésre készült jelentéstervezet, amelynek lényege, hogy a Jobbik illegális finanszírozási ügyével összekössék a többi ellenzéki pártot.

Szigetvári Viktor is önkényesnek nevezte az ÁSZ döntését, amit az Együtt szerdán kapott kézhez. Náluk is hasonló a helyzet: egy olyan, 2014 óta bérelt iroda miatt jött a büntetés, amit már ellenőrzött az ÁSZ, és részben az Országgyűlés Hivatala intézi a bérlést. Sebián-Petroszki László, a DK pártigazgatója elmondta, hogy náluk az adott időszakban 25 vidéki és 2 központi irodát vizsgálhatott a számvevőszék, de a jelentéstervezet nem mondja meg még azt sem, melyik irodákról van szó. Az LMP-t is megbüntette a számvevőszék az irodabérlése miatt, de a párt – mivel még nem kapta kézhez a jelentés tervezetet – egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A portál emlékeztet rá, hogy a pártoknak 15 napjuk van észrevételt tenni, de fellebbezési lehetőségük nincs.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!