Előző
Következő
új cikk

Belföld

Felszólalt a civilek mellett Pécsett - Mára elvesztette a munkáját

nepszava.hu|2017. dec 21. 13:07
[A+ A-]

Fotó: Népszava

P. Horváth Tamás pécsi lokálpatrióta, helytörténettel foglalkozó könyveket ír, mellesleg szakács. A Pécsi Református Gimnázium és Kollégium volt a munkahelye - keddig. Mert akkor felszólalt egy tüntetésen.

A hvg.hu úgy tudja, az intézményben - melynek egykori főigazgatója Hoppál Péter jelenlegi Emmi-államtitkár volt - a próbaideje a múlt héten járt le, véglegesítették. Szombaton aztán felszólalt egy pécsi tüntetésen a "Soros-bérencek" mellett, kedden elvesztette a munkáját. .

P. Horváth Tamás lapunknak úgy nyilatkozott: a szerződést közös megegyezéssel bontották fel, állítása szerint nem akar pereskedni. Mint mondta, elbocsátását csak szóban indokolták; a kollégium igazgatója szerint nem tudott beilleszkedni, és egyébként is jobb lenne neki is, ha máshol főzne. A Szépírók Társaságának tagjaként januárban rendhagyó irodalomórát is tartott volna az intézményben, ám a kollégium vezetése ezt is visszamondta.

A Szabad Pécsnek nyilatkozó főigazgató szerint a történetnek munkahelyi okai vannak, és nincs köze az eldurvult Soros-kampány elleni tüntetéshez, illetve P. Horváth fellépéséhez. „Horváth Tamás munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg, tartalmi-logikai összefüggést pedig a munkaszerződésben megjelölt próbaidő lejártával mutat. Bármilyen más, külső körülményre hivatkozó magyarázat téves és megtévesztő”. A főigazgató egyúttal a konyha Michelangelójának nevezi a kirúgott dolgozót, hozzátéve, „Őszintén bízom abban, hogy Horváth Tamás a versenyszférában, méghozzá a prémium szektorban hamar esélyt kap vendéglátói karizmáinak kamatoztatására, ahol meggyőződésem szerint a helye van.”

Ahogyan arról mi is írtunk: Pécs fideszes vezetőinek távozását követelte mintegy 300 tüntető szombat este a baranyai megyeszékhely központjában. A demonstrálókat a városvezetés civilek ellen hozott határozata háborította fel.

Csütörtökön Pécs kormánypárti többségű közgyűlése elfogadott egy határozatot, amiben nem kívánatosnak mondták, hogy a városban irodát működtessenek a Soros György által támogatott civil egyesületek. A határozat – mint arról írtunk - arra kérte Pécs magánszemélyeit és vállalkozásait, hogy ne adjanak bérbe irodát a Soroshoz köthető civileknek. Ezek az egyesületek egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális és közösségszervező tevékenységet folytatnak, ám a városvezetés azt sulykolja (bár semmi bizonyítéka nincs erre), hogy Soros ezeknek a szervezeteknek a segítségével migránsokat akar telepíteni az országba.

P. Horváth Tamás felszólalása 9.56-tól látható az alábbi videóban...

Lájkoljon minket a Facebook-on is!