Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Zacskóerdő Szombathelyen - Videó!

nepszava.hu|2017. dec 22. 15:31
[A+ A-]

Olyan látvány fogadja az egyik szombathelyi erdőbe kirándulókat, ami nem csak a természetbe járástól, de az emberektől is elveszi a kedvét - írja a nyugat.hu. A látvány valóban félelmetes: nejlonhulladék és zacskók százai terülnek el az erdőben több száz négyzetméteren, az avarban, a fák ágain, mindenhol.

Nem nehéz kitalálni, írja a portál, honnan kerülnek a zacskók a fák tetejére. Az erdő a szombathelyi Regionális Hulladéklerakó telepe mellett terül el. A szél pedig könnyen kihordja a könnyű hulladékot a szemétlerakóból. Látszik, hogy a kerítést megpróbálták megerősíteni, de itt ennél komolyabb beavatkozásra volna szükség.

Az erdőben járva abban is meg lehetett bizonyosodni, hogy igazságtalan volna az egészet a hulladékcég nyakába varrni, több helyen illegális szemétlerakókat lehet találni. Ennyi szemetet azért eléggé ritka magyarországi erdőben ilyen koncentráltan látni.

A helyi portál megkereste a Szombathelyi Közterület-felügyeletet az üggyel kapcsolatban. Dr. Varsányi Péter elmondta, a felügyelet mezőőri szolgálata rendszeresen ellenőrzi az erdős területeket, ha illegális szemétkupacokat találnak, azt dokumentálják, majd a felügyelet értesíti az ingatlan tulajdonosát, közterület esetén az önkormányzatot.

Ha akadna olyan szombathelyi képviselő, aki még nem látta, megmutatjuk, miről van szó. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!