Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tovább dagad a Weinstein elleni tiltakozási hullám

nepszava.hu|2017. dec 27. 14:57
[A+ A-]

Dwayne Johnson is szolidáris - Fotó AFP/MATT TOLMACH PRODUCTIONS

A január eleji Golden Globe-díjátadón a legtöbb színésznő fekete estélyiben áll majd ki az ősszel napvilágot látott szexuális zaklatásos botrányok áldozataiért.

A legfrissebb hír, hogy a színésznők mellett a férfiak – többek között Dwayne Johnson, A szikla – is követik a kollégáikat a tiltakozásban -  írja a 24.hu.

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi stylist, Ilaria Urbinati azt erősítette meg, hogy feketében jelennek meg a színészek a Golden Globe-on, legalábbis az ő kliensei mindenképpen. Urbinati olyan hírességekkel dolgozik, mint Dwayne Johnson, vagy a hazai mozikban még nem látható, de igen jó kritikát kapott Szólíts a neveden! című film főszereplője, Armie Hammer, vagy Tom Hiddleston.

A január 7-i Golden Globe lehet az első olyan díjátadó, ahol ennyien összefognak, úgy is, hogy az egyik áldozat, Rose McGowan nemrég kikelt a kampányban résztvevő Meryl Streep ellen. McGowan korábban a Twitteren szólt be a színésznőnek, miszerint eddig boldogan dolgozott Weinsteinnal, és mit sem ér a néma tüntetés, sőt Streep némasága a legnagyobb probléma. Rose McGowan aztán törölte a bejegyzést, Meryl Streep viszont egy nyílt levélben utasította vissza a vádakat, nem tudott a hollywoodi producer módszereiről.

A Harvey Weinstein amerikai filmproducer több évtizedre visszanyúló szexuális zaklatásai nyomán kirobbant botrány tovább szélesedik, Alyssa Milano színésznő október 15-én azt indítványozta a Twitteren, hogy bárki, akit szexuális zaklatás ért életében, írja ki, hogy „me too”, azaz „én is”. A #MeToo gyűjtőcímke alatt megszámlálhatatlan sokaságú bejegyzés sorakozik.

Magyarországon Sárosdi Lilla színésznő Facebook-oldalán számolt be legelőször arról az esetről, amikor egy "meg nem nevezett" színházi rendező és annak barátja zaklatta. Később Marton Lászlót megnevezték, akinek távoznia kellett a Vígszínháztól. A Fővárosi Operettszínház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor egy zaklatásos ügy miatt vált meg posztjától. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!