Előző
Következő
új cikk

Külföld

Új frontot nyitott a megosztóháborúban a Facebook

nepszava.hu|2017. dec 27. 16:23
[A+ A-]

A Zuckerberg-birodalom újabb húzása - Fotó AFP/LOIC VENANCE

A Universal Music és a Facebook új megállapodása gyökeresen átalakíthatja a megosztott zenék világát. A jövőben bárki jogtisztán felteheti a saját videóját vagy fotóját a Facebookra vagy az Instagramra olyan zenei aláfestéssel, ami a Universalhoz tartozik: nem vetetik le vele.

A háború folytatódik, és a háttérben a Facebook-Youtube háború újabb nagy csatáját vizionálja az mfor.hu. A lényeg, hogy Zuckerberg a YouTube-ot a zenés videók piacán igyekszik megszorongatni.

A Facebook-nak a Universal Music zenekiadóval kötött szerződése azért óriási jelentőségű, mert ezután a felhasználók kötöttségek nélkül feltehetik a saját videójukat vagy fotójukat a Facebookra vagy az Instagramra olyan zenei aláfestéssel, ami jogilag jelenleg a Universalhoz tartozik: nem vetetik le vele. (Ha valaki ma a Despacito dallamát szeretné saját karácsonyi videója alatt hallani, tiltással párosuló kemény hangú üzenetet kap - A Szerk.)

A megállapodás azért született, mert a Facebook azt szeretné, hogy ezen a felületen osszák meg a felhasználók a lehető legtöbb tartalmat. A Universal zenekiadó számára mindez új bevételi forrás.

A felek nem kommentálták a megállapodást, de iparági források szerint a Facebook súlyos összeget fizet a kiadónak a remélt haszon fejében.

A szakértők arra számítanak, hogy az értékes tartalmaikat elvihetik a világ legnagyobb videómegosztójáról a világ legnagyobb közösségi platformjára. Ezzel azért át lehet rendezni a megosztott zenék piacát.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!