Előző
Következő
új cikk

Szerintem

Végképp eltörölni?

Népszava|2017. dec 29. 06:27
[A+ A-]

A Fidesz 2017. évi tisztújító kongresszusán az elnöki beszámolóban az újabb négyévi kormányzás igénye mellett megfogalmazódott az a remény is, hogy egy újabb négyéves mandátum révén sikerülhet a „múltat végképp eltörölni.”

Végképp kitörölni a nemzeti emlékezetből a baloldalinak, liberálisnak, idegenszívűnek, sőt egyenesen hazaárulónak nyilvánított másként gondolkodást, mert aki nem az ő párthívük, az ellenség. Ilyen nemzeti megtisztítással együtt kell járjon a „múlt megtisztítása” is: még az emlékét is el kell tüntetni azoknak az évtizedeknek, amelyekre a még élők közül oly sokan jogos nosztalgiával emlékeznek.

A múlt eltörlésének elfogadása részünkről azt jelentené, hogy megtagadjuk az országépítő, több évtizedes munkánkat. Nyugdíjas társaimnak mondom: a több millió nyugdíjas szavazata sorsdöntő lesz 2018 tavaszán. Minden voks fontos lehet, ezért most ne maradjon otthon senki, ne hagyja magát elcsábítani se hazug szóval, se aktuális ajándék morzsákkal! Gondoljuk meg, hová húzzuk tavasszal azt az x-et!

Tóth József