Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kiderült, mi okozhatta a 25 éve "leghalálosabb tüzet" New Yorkban

nepszava.hu|2017. dec 29. 10:18
[A+ A-]

FOTÓ: VURAL ELIBOL / ANADOLU AGENCY

Kigyulladt egy ötemeletes lakóház New York Bronx negyedében. A balesetben legkevesebb 12-en meghaltak - köztük egy egyéves csecsemő és négy kisgyerek  - négy embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. 

Az első riasztás helyi idő szerint csütörtök este 7 órakor érkezett be a tűzoltókhoz, akik 160 emberrel vonultak ki a helyszínre. A lángokat csak órák múltán sikerült megfékezniük. A metropolisz polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta: azokat, akiket sikerült kimenekíteni, a közeli iskolában szállásolták el. Eddigi információink alapján ez volt az elmúlt negyed évszázad legpusztítóbb tűzesete városunkban. Rég nem veszítették életüket ennyien hasonló tragédiában - mondta Bill de Blasio.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Szem- és fültanúk borzalmas sikoltozást hallottak a Bronx negyedben lévő épületből. A tűz oka, ami a Prospect Avenue, a Fordham Egyetem és a Bronx-i Állatkert közelében történt, még nem tisztázott. A 20 lakásos ház több mint 100 évvel ezelőtt épült- írja a BBC.

New York polgármestere, Bill de Blasio közlése szerint a tucatnyi emberéletet követelő csütörtök esti bronxi lakástüzet az okozta, hogy egy kisgyermek a tűzhellyel játszott. Szörnyű tragédia ez az ünnepek kellős közepén, amikor mindenki a családja körében van és végre békés pillanatoknak örvendhet" - mondta Bill de Blasio. Hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok ugyan még tartanak, de az eddigi információkból az derült ki, hogy az egyik első emeleti lakásban egy kisgyermek játszadozott az égő tűzhellyel,  ez okozta a gyorsan terjedő tüzet. Kiemelte, hogy a tűzoltók perceken belül a helyszínen voltak, és a fagyos hidegben, nagyon nehéz körülmények között, "nagyszerű munkát végeztek" (MTI)Lájkoljon minket a Facebook-on is!