Előző
Következő
új cikk

Külföld

Merénylet Egyiptomban - Többen meghaltak egy kopt templomban (videó)

nepszava.hu|2017. dec 29. 11:29, frissítve: 2017. dec 29. 13:31
[A+ A-]

FOTÓ: SAMER ABDALLAH / AFP

Legkevesebb tíz ember életét vesztette és öten megsebesültek egy kopt templom elleni merényletben Kairó déli részén pénteken, egyiptomi egészségügyi minisztériumi források szerint. Azt nem részletezték, hogy a a merénylő is beleszámít-e - írja az Euronews.

A belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy a támadásban két rendőr életét vesztette.

Egy fegyveres férfi támadt rá a Heluán negyedben lévő Mar Mina templomra. Az épület előtt kezdett lövöldözni, öt biztonsági őrt megsebesített, mielőtt a rendőrség lelőtte - írja az AFP.

Az al-Ahram kormánylap internetes oldalán közzétett fényképen, amelyen valószínűsíthetően a támadó holttestét ábrázolja, egy szakállas, lőszerekkel teli mellényt viselő, földön fekvő férfi látható.

Az EFE spanyol és a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy négy áldozat két egyiptomi katona és egy rendőr, valamint a templom gondnoka. Az ötödik halott a támadó.

A dpanak nyilatkozó, nevének elhallgatását kérő biztonsági vezető szerint volt egy másik támadó is, aki elmenekült a helyszínről.

A kopt keresztények Egyiptomban több támadás célpontjai is voltak, emlékeztet az AFP, hozzátéve, hogy ezek többségét a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta magára.

Tavaly december 11-én 29 ember vesztette életét a kairói Szent Péter kopt templomnál történt öngyilkos merényletben. Idén áprilisban virágvasárnapkor két kopt templom ellen elkövetett öngyilkos merényletben 45 ember halt meg. Ezeket a merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!