Előző
Következő
új cikk

Külföld

Rendőrségi eljárás "migránsellenes" kirohanás miatt

nepszava.hu|2018. jan 2. 09:54
[A+ A-]

Beatrix von Storch/AFP fotó

A kölni rendőrség kezdeményezett  jogi eljárást a német jobboldali populista párt, az Alternatíva (AfD) politikusával, Beatrix von Storch-hal szemben, a Twitteren megjelent iszlámgyűlölő bejegyzése miatt. A rendőrségi szóvivő szerint felmerül a gyanú, hogy a szélsősobboldali politikus ezzel törvénybe ütközőt tett. Ezért feljelentést tettek ellene.

Von Storch amiatt dohogott a közösségi oldalon, hogy a kölni rendőrség az újévi ünnepségekkel kapcsolatos információit több nyelven, köztük arabul tette közzé. „Mi a pokol folyik ebben az országban? Hogy fordulhat elő, hogy egy hivatalos rendőrségi oldalon arab nyelvű szöveg jelenjen meg?” – írta. „Azt gondolják, hogy lecsillapíthatják a barbár muzulmán, tömeges nemi erőszakot elkövető hordákat?” – folytatta a bejegyzést von Storch. Kommentárját követően a Twitter 12 órán át elérhetetlenné tette Twitter oldalát.

A kölni rendőrség szóvivője azt közölte, már régi gyakorlat náluk, hogy ha olyan megmozdulás van, amelyen török, kurd, vagy más nemzetiségűek is részt vesznek, több nyelven értesítik a nyilvánosságot. Azt akarjuk, hogy megértsenek bennünket – hangsúlyozta. Az erőszak megelőzésének egyik kulcsa ugyanis nem a gyűlölet gerjesztése, hanem a kommunikáció. Igaz, az első ízben fordult elő, hogy arab nyelven is közzétették közleményüket.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!