Előző
Következő
új cikk

Külföld

Egy kismacska mentése miatt dugult be csúcsidőben az autópálya

nepszava.hu|2018. jan 3. 07:39
[A+ A-]

Illusztráció/Shutterstock

A történet Auckland városában játszódott le, és azzal kezdődött, hogy a kerületi rendőrségnek egy motoros azt jelentette: egy pöttömnyi vörös-fehér macska miatt alakult ki balesetveszélyes helyzet az egyik forgalmas sztrádán - írja a BBC.  

 

A rendőrség természetesen kivonult,  meg is találták a kismacskát, aki akkor éppen az út mentén, egy betonoszlopnak támaszkodva reszketett. A Maioronak ( Miau? ) elnevezett kis jószág azonban megrémülve a felé közelítő egyenruhásoktól, átszaladt az akkor még forgalmas autópálya három sávján. A rend őrei részint a kismacska testi épsége-, részint a balesetmegelőzés érdekében leállították a forgalmat, és lezárták az autópályát. Az autósok türelmesen várakoztak, többen kiszálltak a járműveikből, (nyitva hagyva azok ajtaját) és drukkoltak a rendőröknek és a cicának. 

Maiorot azonban sehol nem találták. 

Hosszadalmas és türelmes kutatás kezdődött, mígnem valaki az autójából meghallott egy nagyon halk kis nyávogást. 

Maioro félelmében olyan mély, és reményei szerint biztonságos rejtekhelyet keresett, hogy végül csak a műszerfal eltávolításával sikerült őt kibányászni a fűtőventilátor közeléből.

Forrás: AUCKLAND VÁROSI KERÜLETI RENDŐRSÉG

Forrás: AUCKLAND VÁROSI KERÜLETI RENDŐRSÉG

A cica kalandja széles sajtónyilvánosságot kapott Aucklandben, ezért az őt befogadó menhelyen egészen biztosak abban, hogy a kis jószág hamarosan gazdára talál, csak győzzenek majd válogatni a jelentkezők közül. 

Egyébként - jegyzi meg a BBC - nem ez az első alkalom, hogy Új-Zélandon a rendőrségnek ki kell mentenie egy macskát az autópályáról. Tavaly szintén Aucklandban, a déli autópályán találtak egy kiscicát, aki miatt szintén több sávot le kellett zárni. Az a mentés is sikeres volt. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!