Előző
Következő
új cikk

Sport

Kiderült, mi okozta a vívónő halálát

nepszava.hu|2018. jan 3. 13:10
[A+ A-]

Múlt szombaton a tapolcai kolbásztöltőversenyen lett rosszul és hunyt el Szalay Gyöngyi, olimpiai bronzérmes egykori párbajtőrvívó. Férje szerint egy vérrög okozta a halálát.

Az eset megrázta a tapolcaiakat, a városban a szilveszteri mulatságot törölték, több százan gyújtottak mécseseket és gyertyákat a Balaton Vívóklub vezetőjére, a település volt önkormányzati képviselőjére emlékezve - írta a Blikk.

Fotó a Balaton Vívóklub oldalán

Fotó a Balaton Vívóklub oldalán

Szalay Gyöngyit a férje és a rokonok mellett a barátai, volt csapattársai, edzői és tanítványai gyászolják. – Huszonhat évig éltünk boldog házasságban - mondta a férj, Horváth Ernő. - A tragédiát megelőző napokban fájt a vádlija, mondtam is neki, hogy pihenjen, ne erőltesse a lábát. Ő azonban sohasem panaszkodott, minden felkérésnek, meghívásnak eleget tett, ezek közé tartozott a kolbásztöltőverseny is. Valószínűleg vérrög alakult ki a lábában, ez vezetett a trombózishoz. Ugyanakkor pontos magyarázatot az értelmetlen halálra csak a patológiai vizsgálat ad majd” – idézte fel a férj.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek. 

Megírtuk, hogy a vívónőt a helyszínen és a mentőautóban is újraélesztették, majd helikopterrel a veszprémi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!