Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gazdája holttestéhez bújt a kutya (vigyázat, felkavaró történet)

nepszava.hu|2018. jan 4. 12:52
[A+ A-]

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Még a tapasztalt állatmentőket is megrázta a látvány, ami egy újpesti lakásban fogadta őket: gazdája oszlásnak indult holttestéhez bújva találtak egy kutyát. 

Az állat hetek óta így élt, borzalmas állapotban volt, de még akkor sem akart tágítani tulajdonosa mellől, mikor a rendőrség feltörte a lakást és riasztotta az állatvédőket - írja a hvg.hu.

Zsazsát, a kistestű kutyát szerdán gazdája holtteste mellől kellett elhoznia az Állatmentő Liga munkatársainak. A kutyára testi és lelki rehabilitáció vár.

„A rendőrök jutottak be a lakásba, riasztották őket, mert kívülről érezhető volt, hogy odabent holttest lehet. A kutya még akkor sem tágított, egyre csak bújt a több hete halott gazdájához” – mondta Pataki Gábor, a szervezet vezetője.

A tragikus eset után az állatvédők minden ruhájukat kidobták, az autójukat is fertőtleníteni kellett. Az állat rettenetes állapotban volt. Orvoshoz sem tudták vinni, előbb keresni kellett egy kutyakozmetikust, aki rendbe tette, hogy meg lehessen vizsgálni. „Nagyon gyenge, és teljesen kiszáradt, melegítő párnával és infúziókkal vették kezelésbe” – mondta az Állatmentő Liga vezetője. 

A középkorú tulajdonos halála miatt az ilyenkor szokásos hatósági, illetve hagyatéki eljárást megkezdték, ezután dől el az állat sorsa.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!