Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb 200 milliárdot szórt szét a közösből a kormány a hozzá közel állóknak

nepszava.hu|2018. jan 4. 13:00
[A+ A-]

A kormány az ünnepek előtt újabb 200 milliárd forintot osztott szét a hozzá közel álló határon túli szervezetek, egyházak, illetve a labdarúgás támogatására - informál az MTI a Demokratikus Koalíció alelnökének sajtótájékoztatóján elhangzottakról. 

Ez is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány a közpénzeket nem a közjó érdekében, a szociális rendszer, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az ország modernizálására, hanem önös érdekei mentén használja fel - emelte ki Niedermüller Péter. A kormány az ünnepek előtt elfogadott rendeletek szerint 30,7 milliárd forintot juttat a Magyarországi Református Egyháznak, illetve, miközben az állami egyetemek súlyos gondokkal küszködnek, 8,2 milliárd forint jut a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek.

De jelentős támogatást kapnak határon túli egyházi szervezetek: 27 milliárd forintot az Erdélyi Református Egyházkerület és 1,5 milliárd forintot a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség. A Kárpátaljai Magyar Főiskolákért Jótékonysági Alapítvány 2,2 milliárd forint magyarországi költségvetési támogatásban részesül. Ugyanakkor továbbra is jelentős összeg, 37 milliárd forint megy el a labdarúgásra. A többi között a nyíregyházi stadion építésére és határon túli klubok, a dunaszerdahelyi, a révkomáromi, a munkácsi és a csíkszeredai támogatására is.

Még "termálvizes ló-rehabilitációra" is 2,2 milliárd forintot fordít a kormány, 5 milliárd forintból fejlesztik a Németh Szilárd fideszes politikus szűkebb pátriájához tartozó csepeli gimnáziumot és 1,4 milliárd forintot kap a kormányhoz közelálló Előretolt Helyőrség Íróakadémia - mondta Niedermüller Péter. Kérdésre válaszolva komikusnak nevezte, hogy a Fidesz a híveihez fordul a választások közeledtével anyagi támogatásért. Szerinte ennek nem a pénzhiány az oka, a párt ezzel a módszerrel is aktivizálni kívánja a szavazóit.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!