Előző
Következő
új cikk

Külföld

Így néz ki a befagyott Niagara vízesés - Fotók

nepszava.hu|2018. jan 4. 13:35
[A+ A-]

Fotók: GEOFF ROBINS / AFP

Sarkvidéki a hideg és csontig hatoló fagy tombol az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti vidékein, befagyott a Niagara vízesés. 

 A meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél - adta hírül összefoglalójában az MTI. Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig.

A Niagara vízesés már napokkal ezelőtt befagyott. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is.

Az amerikai Középnyugat és a keleti part északi vidékei hó alatt vannak, Michiganben, Dél-Dakotában, Iowában és Nebraskában az iskolai téli szünetet meghosszabbították, az állami hivatalok zárva tartanak, és egymás után nyitják a melegedőket, elsősorban a hajléktalanoknak. 

Sok településről érkeznek hírek balesetekről, a hatóságok arra szólítják a lakosságot, hogy ha tehetik, ne üljenek autóba. Az elmúlt héten kilenc ember halt meg a hideg következtében, valamennyien kihűltek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!