Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szakácsán spórolna Erzsébet királynő?

Népszava|2018. jan 7. 08:08
[A+ A-]

FOTÓ: BEN STANSALL / AFP

Nem tolonganak sokan a Buckingham palota karácsony előtt feladott hirdetésére, pedig első hallásra nem tűnik rossznak a meló – írja a foodiny.hu.

Olyan séfet keresnek, aki segédkezik II. Erzsébet királynő ételeinek elkészítésében, emellett aktívan részt vesz a brit állami ünnepségek alkalmával rendezett – esetenként több száz fős – díszebédek és díszvacsorák elkészítésében. Az állásra jelentkező szakács nívós csapat tagja lehet, és a világ legkülönbözőbb pontjairól származó, prémium minőségű alapanyagokból főzhet a palota elképesztő luxussal felszerelt konyhájában. Szállást, teljes ellátást kap, emellett igen sok szabadidőt és évi 33 nap fizetett szabit.

Hogy miért nem jelentkeznek sokan a feladott hirdetésre? Mert alacsony a fizetés. A meghirdetett állásra a bérezés 20 ezer angol font, vagyis 7,2 millió forint egy évre, ami körülbelül 600.000 forintos havi fixet jelent. Lássuk be, egy jó séf bármelyik elegánsabb étteremben megkeresheti ezt a pénzt, sokkal kisebb elvárások és stressz árán is.

A jól értesült hozzászólók szerint egyébként még a szállás és ellátás költségeit is levonják az alkalmazott béréből.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!