Előző
Következő
új cikk

Külföld

Bannon visszavonta állításait Trump fiáról

nepszava.hu|2018. jan 8. 11:10
[A+ A-]

Egy éve még futott a szekér Bannon-nel (Fotó Afp/BRENDAN SMIALOWSKI)

Az amerikai elnök kirúgott tanácsadója azt mondta Michael Wolff botránykönyvében, hogy az elnök fia az oroszokkal tárgyalt a kampány idején. Vasárnapi közleményében már az áll, hogy ez félreértés, valójában az elnök volt kampányfőnökéről beszélt.

Az euronews.hu szerint Steve Bannon meggondolta magát, és visszavonulót fújt. Az amerikai elnök korábbi stratégiai tanácsadója - több napos késlekedéssel - félreértésnek nevezte, hogy ő valaha hazaárulással vádolta volna Donald Trump fiát.

Az augusztusban menesztett Bannon szavait a nemrég megjelent botránykönyv, a "Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről" című riportkötet idézi. A szerző, Michael Wolff szerint Bannon azt állította, hogy az ifjabb Trump az oroszokkal tárgyalt a választási kampány idején.

Steve Bannon közleményében az áll, hogy ő valójában Paul Manafortról beszélt, Donald Trump egykori kampányfőnökéről, aki ellen már vádat emelt az elnökválasztás orosz vonatkozásait vizsgáló különleges ügyész - igaz, nem ezért, hanem ukrajnai ügyletei miatt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!