Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: az Emmi a gyermekbántalmazási ügyeket is a szőnyeg alá söpri!

nepszava.hu|2018. jan 8. 17:55
[A+ A-]

Az EMMI annyira fél a botrányoktól, hogy inkább szőnyeg alá söpörné a gyermekbántalmazási ügyeket is - írja közleményében a Lehet Más a Politika. 

A Népszava információi szerint újabb gyermekbántalmazásra derült fény a hetesi iskolában, aminek korábbi napközis tanítóját a kaposvári bíróság tavaly egy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gyermekbántalmazás miatt. A tankerületi központ egy évvel korábbi vizsgálata mindent rendben talált, a hírek szerint pedig a mostani ügyben sem tervezi a felelősségre vonást. Állítólag felajánlották az iskolaigazgatónak, hogy ha önként távozik, akkor nem lesz következménye a bántalmazásnak.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje nemrég írásbeli kérdéssel fordult az EMMI-hez, amiben azt kérdezte: indítanak-e belső vizsgálatot a tankerületi központ és az iskolaigazgató ellen, illetve kikérte a korábbi vizsgálat anyagát. Az EMMI nem küldte el a vizsgálati anyagot és a tankerületi központ eljárásában sem talált semmi kivetnivalót. Az LMP szerint az EMMI a botrányoktól való félelmében már attól sem riad vissza, hogy gyermekbántalmazási ügyeket söpörjön a szőnyeg alá. Felszólítjuk az EMMI-t, hogy ha bántalmazás történt, tegyen feljelentést, indítson belső vizsgálatot és dolgozzon ki egy protokollt gyermekbántalmazási ügyek esetére - zárul a dokumentum.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!