Előző
Következő
új cikk

Külföld

Elevenen megfőttek a denevérek az ausztrál hőségben

nepszava.hu|2018. jan 9. 12:42
[A+ A-]

Illusztráció. Veszélyben a repülő rókák (Fotó AFP/HELP SAVE THE WILDLIFE AND BUSHLANDS IN CAMPBELLTOWN)

Denevérkölykök ezreit pusztíthatta el az Ausztráliában tomboló hőség, Sydney egyik városrészében a fákról potyogtak a tetemeik - írta a news.com ausztrál kiadása nyomán az MTI.

Vasárnap, amikor Sydney volt a Föld legforróbb városa, állatmentő önkéntesek küzdöttek a melegtől kimerült denevérfaj példányai, a repülő rókák megmentéséért.

Egyes kölykök a fán lógva pusztultak el, több száz a talajra zuhanva - mondta a Help Save the Wildlife and Bushlands in Campbelltown nevű jótékonysági szervezet szóvivője.

A 47,3 Celsius-fokos hőségben az önkéntesek fecskendőkkel juttattak folyadékot a fiatal emlősök szervezetébe, hogy megakadályozzák a kiszáradásukat.

"Főként a legfiatalabb repülő rókák vesztek oda százával. A tetemek összeszámlálásakor derül majd ki, hogy akár ezrek is elpusztulhattak. A kifejlett állatok árnyékot kerestek távolabb, a kölykök egyedül maradtak" - mondta a szóvivő.

"Valójában elevenen megfőttek. A hőség az agyukat forralta fel annyira, hogy a viselkedésük zavarossá vált" - magyarázta Kate Ryan, a szervezet denevérszakértője.

A repülő rókát, Ausztrália legnagyobb testű denevérét a "sebezhető fajok" közé sorolják és a helyi törvények védik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!