Előző
Következő
új cikk

Külföld

Bannon távozik a Breitbart News-tól

nepszava.hu|2018. jan 10. 09:01
[A+ A-]

Egy hónapja még futott a szekér (Fotó:JOE RAEDLE/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP)

Steve Bannon, az amerikai elnök menesztett főtanácsadója lemondott a Breitbart News vezetéséről. Ez volt az a kiadóvállalat, amelyiknek elévülhetetlen érdemei voltak Donald Trump elnöki győzelmében.

Egy most megjelent kötet riportalanyaként nekiment Donald Trump idősebb fiának, de aztán sem az állítását, sem az állását nem tudta tartani - közli az euronews. A távozást Bannon a Breitbart News  honlapján jelentette be.

"Steve értékes része örökségünknek, mindig hálásak leszünk hozzájárulásáért és mindazért, amit segített elérnünk" - hangsúlyozta a közleményben Larry Solov, a Breitbart vezérigazgatója.

A közvetlen előzmények ismertek. Michael Wolff a Tűz és Düh: Trump Fehér Háza belülről című könyvében, ami jelenleg a legnagyobb szenzáció az USA-ban, Bannont nevezi meg egyes számú forrásának. A szerző azokat az információkat is a volt főtanácsadóhoz köti, amelyek Ivanka Trump elnöki ambícióira és az ifjabb Trump oroszokkal történt találkozójára vonatkoznak. 

Steve Bannon a napokban bocsánatot kért  a könyvben szereplő állításaiért, mellette szokatlan hűségnyilatkozatot tett Donald Trump mellett. Amivel a jelek szerint nem tudta megakadályozni, hogy a Breitbarttól is kiszoruljon. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!