Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Rágyújtotta hajléktalan társára a matracot

nepszava.hu|2018. jan 10. 10:32
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt folytat vizsgálatot az ügyészség abban az ügyben, ahol egy fedél nélküli férfi a vád szerint meggyújtotta alvó társa fekhelyét, amelynek következtében a férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A hajléktalan életmódot folytató két férfi a vádbéli időszakban egy Budapest XII. kerület, Márvány utcai társasház belső udvarán, a lépcső alatti részen alakított ki magának fekhelyet földre fektetett szivacs matracból. A vádirat szerint a vádlott 2016. október 21-én ittas állapotban a társasházhoz ment. Amikor a fekhelyhez ért, látta, hogy azt a társa elfoglalta, és emiatt felidegesítette magát. Ekkor dühében a szivacs matrachoz lépett, azt megnyújtotta, aminek következtében az azon fekvő férfi ruházata is lángra kapott. Ezután elhagyta a ház udvarát.

A tüzet a házban lakók észlelték, és a tűzoltók kiérkezéséig megkezdték az oltást. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, mindkét kezén és lábán, valamint az arcán is megégett, miközben mindvégig eszméleténél volt.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa – az ügyészi indítványra figyelemmel – 20 évig terjedő szabadságvesztés.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!