Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kövér még az Antall-kormány külügyminiszterét is kizárja

Népszava|2018. jan 10. 14:45
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Nem engedi meg Kövér László házelnök, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel közösen tartsa szokásos csütörtöki korrupcióinfóját az Országgyűlés Hivatalában – értesült a Népszava.

Hadházy Ákos kérelmében azt írta: tisztában van azzal, hogy a hivatal épületeiben kizárólag országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője, valamint az Országgyűlési Hivatal nyilatkozattételre kijelölt képviselője tarthat sajtótájékoztatót, ettől eltérni pedig csak a házelnök előzetes engedélye alapján lehet. "Éppen ezért arra kérjük önt, hogy legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben" – írta kérelmében Hadházy Ákos.

Kövér László házelnök végül tömör levelében utasította el a kérést, válaszában mindössze annyit írt indoklás nélkül, hogy nem kíván eltérni a sajtótájékoztatókra vonatkozó szabályoktól.

Az RTL Klub korábbi összeállítása szerint egyébként Kövér László minden eddiginél több büntetést szabott ki az ellenzéki képviselőkre 2017-ben. A házelnök tavaly 19 alkalommal büntetett szirénázásért, transzparensekért, papírmasé figurákért, de olykor néhány papírlap felmutatása is elég volt a pénzbírsághoz.

Lőrincz Tamás

Lájkoljon minket a Facebook-on is!