Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kiborulhat a pécsi Tüke-bili

nepszava.hu|2018. jan 11. 11:45
[A+ A-]

Egy megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság kötelezte a Tüke Busz Zrt-t, hogy Szakács László baranyai szocialista politikusnak adják ki: milyen levelezést folytattak a Volvo Hungária Zrt-vel. Azaz végre kiderülhet: a megvett járművek olcsóbbak voltak-e a végül holland közvetítőtől megvett Volvo buszoknál – tudósít a Pécsi Stop.

A Pécsi Járásbíróság ítéletét a napokban kapta készhez Szakács László. A pert azért indította, mert a Tüke Busz korábban éppen azokat az információkat nem adta ki neki, amelyek arra vonatkoznak: a Volvo Hungária Kft. és a Tüke Busz Zrt. képviselői milyen tartalmú egyeztetéseket, illetve milyen tartalmú információkat osztottak meg egymással 2014. november-december hónapokban a Tüke Busz Zrt. közbeszerzési lehetőségeinek tárgyában.

Már a rendőrség is nyomoz a pécsi Volvo-beszerzések ügyében, a nyomozás több országot, köztük Hollandiát és Szerbiát is érintik.

A per tétje nem kisebb, mint kideríteni, valósak-e azok a sajtóhírek, amelyek már évek óta azt pedzik: ugyanezt a flottát a Tüke Busz jelentősen olcsóbban megvehette volna a Volvo Hungáriától, ám később egy holland közvetítőt bevonva sokkal drágábban szerezte be.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!