Előző
Következő
új cikk

Tudomány

Vége a találgatásoknak - Ekkora lassulást okoz a Microsoft szoftverfrissítése

nepszava.hu|2018. jan 11. 15:24
[A+ A-]

Csak a Windows 10 a megoldás? (Illusztráció: Fotó Shutterstock)

Nincs több találgatás, a Microsoft nyilvánosságra hozta, milyen mértékű lassulást okoz a windowsos számítógépeknél az a szoftverfrissítés, amit minden PC-re kiküldenek - írja a HVG. - A legrosszabbul azok járnak, akik Windows 7-8-at használnak.

Jókora kalamajkát okozott a Microsoft napokban nyilvánosságra hozott, az elmúlt 20 évben gyártott szinte minden processzort érintő hiba szoftveres javítása. A legtöbb gondot az okozta, hogy lelassultak vagy leálltak a gépek. A lassulás mértéke a konkrét gépkonfigurációtól függ. A már eleve lassabb régebbi számítógépek esetén lesz nagyobb mértékű a teljesítménybéli visszaesés – amint települ rájuk a Microsoft által mindenkinek kiküldött szoftverfrissítés.

A Microsoft szakértői több tesztet is lefuttattak, és a következőkre jutottak:

A 2016-ban vagy 2017-ben gyártott processzorral szerelt számítógépeknél kisebb teljesítménycsökkenés lesz észlelhető. A vállalat szerint ezt a legtöbb felhasználó a mindennapi tevékenysége során nem nagyon fogja észrevenni.

A 2015-ös vagy régebbi processzorral szerelt számítógépeknél már jóval jelentősebb teljesítménycsökkenés lesz megfigyelhető. Ezek használói érezhető lassulással szembesülnek majd a mindennapi számítógépezés során. Akinek nem Windows 10, hanem korábbi (7 vagy 8) rendszer fut a számítógépén, annál pedig még rosszabb lesz a helyzet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!