Előző
Következő
új cikk

Külföld

Különös Ritz-rablás - A rendőrség szerint nem volt váratlan

nepszava.hu|2018. jan 11. 17:47
[A+ A-]

AFP fotók

Megírtuk: több millió euró értékű ékszert vitt el szerda este öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból, miután a rablók fejszével betörték a hotel kirakatait. Amitől "különösnek" minősíthető a rablás, az nem csak a "fejszés" megoldás, hanem az is, hogy annak ellenére, hogy ilyen "nagyvadra" mentek, mint a luxusszálló ékszerüzlete, meglehetősen hebehurgyák voltak: az egyik rabló kezéből menekülés közben kiesett egy szatyor benne néhány ékszerrel. Mindazonáltal a zsákmány nem csekély, 5.4 millió dollár.

A rendőrséget nem érte meglepetésként az eset, miután - ahogy mondták - az előkelő párizsi Vendôme téren és a Ritz környékén, ahol több ékszerbolt is van, a rablások nem számítanak ritkaságnak. 

Az ékszerrablás szemtanúi voltak a szállodai alkalmazottak is: láttam, amikor az építőmunkásnak öltözött egyik rablót négy rendőr körbefogta, és betuszkolta egy rendőrkocsiba – nyilatkozta az Euronews tudósítása szerint az egyikük. Egy asszony, aki a Ritz bárjában múlatta az időt, elmondta, hogy a rablók ráparancsoltak a vendégekre, hogy ne forduljanak hátra. Láttam, hogy álarcot viselnek, és fegyverük van, így azonnal elmenekültem. Kifutottam a hátsó ajtón, és csak futottam, futottam - mondta a nő. A nyomozók rövid idő alatt kiderítették, hogyan zajlott le a rablás:  A szolgálati ajtón hatoltak be, fejszékkel összezúzták a kirakatot, és felkapták a nyilvánvalóan értékes ékszereket – mondta a felderítést vezető Jean-Michel Huguet.

Az egyik rabló menekülés közben a zsákmány egy részét is elvesztette. Robogójukkal ugyanis egy gyalogossal ütköztek, és ekkor kiesett a kezéből egy szatyor benne néhány ékszerrel, és a szó szerinti betöréshez használt baltával.

A rablás öt tettese közül hármat elfogott a rendőrség, kettőt még mindig köröznek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!