Előző
Következő
új cikk

Népszava Anno

Csalódás a krokodilokban

Népszava-összeállítás|2018. jan 12. 10:00
[A+ A-]

Mi az igazság a krokodilkönnyek körül? Egy bogaras angol kipróbálta – könnygázzal. Csalódnia kellett.

Rettenetes állkapcsai között összemorzsolja, majd fölfalja a szerencsétlen áldozatot a szörnytestű hüllő. A monda szerint azután sajnálja az elfogyasztott prédát, bánkódik és krokodilkönnyeket hullat. Ennek a cinikus álszenteskedésnek a révén emlegetik a legtöbbször a különben csak a bőrűkért értékelt krokodilokat.

Akadnak olyan emberek, akik mindennek a végére akarnak járni. Természetesen mennél kevesebb kockázattal, Így tett egy bogaras angol is, aki addig hallott és olvasott a krokodilkönnyekről, amíg végül is a londoni állatkertben tanulmányozni kezdte ezeket az állatokat. Vizes és nagy, de kifejezéstelen szemeikben sohasem látott könnyeket, mire a jól öltözött, szakállas, de főleg kíváncsi ember gondolt egy merészet és nagyot, és kutatása sikerének megkönnyebbítésére igénybe vette a haditechnika egyik legújabb remekét.

Könnygázbombái szerzett be és behajította a krokodilok medencéjébe. A bomba hatása meglepő volt. A medence körül álló emberek mind sírógörcsöt kaptak, a krokodilokon azonban a meghatottságnak a legcsekélyebb jele sem volt észlelhető.

Az állatkerti botrány főhősét bevitték a rendőrségre, ahol a bombavető bácsi bevallotta, hogy igen, mindent azért követett el, mert szeretett volna krokodilkönnyeket látni. ,.Sajnos, csalódtam a krokodilokban", jelentette ki szomorúan, de akkor kiderült, hogy a rendőrségben is csalódott, mert letartóztatták.

Kénytelen volt ő maga krokodilkönnyeket hullatni.

Népszava 1935. január 12.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!