Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Újlak utcai tragédia - A kamasz a lépcsőházban lesett 19 éves áldozatára

nepszava.hu|2018. jan 15. 11:09, frissítve: 2018. jan 15. 22:18
[A+ A-]

A fiatal lányt  a lépcsőházban ölte meg volt barátja, a hatodik és a hetedik emelet közötti fordulóban. A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiú a sötétben meglapulva várta, hogy áldozata hazaérjen hetedik emeleti lakásukhoz, ahol édesanyjával és nevelőapjával élt együtt. A szülők nem voltak otthon.

A lapp értesülése szerint a 19 éves lányt hónapokig azzal fenyegette volt barátja, hogy öngyilkos lesz, ha nem békülnek ki, és kezdik újra a kapcsolatukat. A lány ennek ellenére kitartott döntése mellett.  A fiú ezt nem tudta elviselni, péntek este brutális kegyetlenséggel megölte Fannyt. A tragédia a XVII. kerületi Újlak utcában történt, ahol pár nappal korábban egy férfi megölte volt barátnőjét, annak új barátját, majd saját magával is végzett.

Helyszínelők az Újlak utcában - MTI Fotó: Mihádák Zoltá

Helyszínelők az Újlak utcában - MTI Fotó: Mihádák Zoltá

Nagy valószínűséggel miután Fanny meglátta, hogy Dávid az ajtójuk előtt áll, megpróbált elrohanni - latolgatja a történteket a Blikk -  támadója azonban utolérte, késével nyakon szúrta, majd otthagyta. A fiatal nő holttestére egy, a házban lakó fiú  talált rá. A rendőrség a gyilkost nem sokkal a bűncselekmény után a közeli Erdő utcában, szülei lakásán találta meg.

A Blikk megszólaltatta az áldozat édesanyját és nevelőapját is. 

UPDATE: A bíróság elutasította az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát és a házi őrizetét rendelte el annak a fiatalkorúnak, akit emberölés bűntettével gyanúsít a nyomozó hatóság - közölte a Fővárosi Törvényszék. A bíróság elrendelte azt is, hogy a gyanúsított nyomkövető eszközt viseljen. Amíg ez beüzemelésre kerül, addig járőr útján kell ellenőrizni a házi őrizet betartását. Az ügyész a szökés és elrejtőzés veszélye miatt nyújtotta be az indítványát. A védő óvadék ellenében kérte a szabadlábra helyezést, másrészt házi őrizet elrendelését indítványozta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!