Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Részegen okozott balesetet a rendőr - Megtörtént a vádemelés

nepszava.hu|2018. jan 16. 12:10
[A+ A-]

Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy volt próbaidős rendőr őrmester ellen, aki szolgálati idején kívül, ittasan vezetve halálos közlekedési balesetet okozott 2016-ban Sárospatakon - közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatal rendőr és egy barátja 2016. október 8-án közös italozás után autóba ült. A jármű, amelyet a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vezetett a sofőr, a megengedett sebességhatárt jócskán túllépve haladt. A vádlott egy kanyarban elvesztette uralmát az autó felett, amely lesodródott az úttestről, keresztbe fordult és egy út menti fának csapódott. Az autó utasa, egy 20 éves fiatal a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A férfi szolgálati jogviszonyát a rendőrség az ügyészségi nyomozás megindulása után nem sokkal megszüntette. Az ügyészség a volt rendőrt halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!