Előző
Következő
új cikk

Belföld

Véget ért Vajnai Attila éhségsztrájkja

Népszava|2018. jan 16. 12:54
[A+ A-]

Mindössze egy napig volt kénytelen éhségsztrájkolni Vajnai Attila baloldali politikus.

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke hétfőn kezdett éhségsztrájkba, mert ügyében hetekig nem kapott választ a rendőrségtől. Kedden aztán megjött a rendőrségi reagálás.

„A Vajnai Attila által indított éhségsztrájk eredményes volt. A VII. kerület megbízott kapitányságvezetőjének címzett kérdésekre január 15-i dátummal válasz érkezett” – adta hírül az Európai Baloldal sajtóirodája.

Ahogyan arról beszámoltunk, előkerült egy felvétel, ami bizonyítja: tavaly szeptemberben két rendőr hátulról rántotta földre és bilincselte meg a politikust. Vajnai a Klauzál téri csarnok egyik pultjára kitett Hitler-hanglemez miatt hívta ki a rendőröket. A bakelitlemez Hitler beszédeit tartalmazta, a borítón a horogkeresztes karszalagot viselő náci vezér volt látható.

A rendőrök a náci propagandával nem foglalkoztak, azt viszont durván megakadályozták, hogy Vajnai Attila tiltakozó feliratot fessen a járdára. Az ügyben több eljárás is folyik. Vajnai adatvédelmi kérdésekkel a kerületi rendőrkapitányhoz fordult, a válasz elmaradása váltotta ki a hétfőn kezdődött éhségsztrájkot.

Az Európai Baloldal úgy értékeli, hogy a kedden megérkezett rendőrségi válaszból kiderül: „a kerületi kapitányság hivatalvezetője szerint jogszerű az a gyakorlat, amelyet az eset során alkalmaztak, vagyis sok más esetben is előfordulhatott, hogy a rendőrök jegyzőkönyv nélkül mobiltelefonra rögzítettek személyes adatokat tartalmazó biztonsági kamerafelvételeket”.

Vajnai Attila az adatvédelmi hatósághoz fordul.

Cz.G.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!