Előző
Következő
új cikk

Belföld

"A Fidesz nyelvtanfolyamokon készít fel szavazásra ukránokat"

nepszava.hu|2018. jan 18. 13:30
[A+ A-]

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Fidesz közpénzből támogatott ukrajnai nyelviskolákban készíti fel az ukránokat a magyar állampolgársági vizsgára, hogy áprilisban már a kormánypártra szavazhassanak.

Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján egy tavaly novemberi Magyar Idők-cikkre hivatkozott, amiben arról írtak, hogy a korábbi években több ezer ukrán jelentkezett magyar nyelvtanfolyamokra. 2017 novemberéig 12 ezer 431 ember vett részt ezeken a tanfolyamokon, ezek az emberek soha nem éltek, dolgoztak vagy adóztak Magyarországon, az Orbán-kormány mégis "300 ezer forintos nyugdíjat és magyar állampolgárságot ad nekik, ha a Fideszre szavaznak". A határon túli magyarok tudnak magyarul, ezért a DK számára az a bizonyíték állításaira, hogy a Magyarországról is támogatott nyelvtanfolyamokkal ukránokat készítenek fel az állampolgársági eskütételre, hogy így szerezzenek új szavazókat - mondta a Demokratikus Koalíció alelnöke. (MTI)

Gyurcsány Ferenc egyébként hétfőn a Facebookra feltett egy videót, amelyet már több mint egymillióan láttak, és amelyben az ukrán határon tett látogatásáról számol be.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!