Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Tiéd lesz egy láda fos" - Szabó Tímea közérdekű adatigénylést nyújt be

nepszava.hu|2018. jan 18. 13:41
[A+ A-]

Kerényi Imre - Népszava fotó

Kerényi Imre polgármestereket, minisztereket, államtitkárokat kér, hogy fizessék be gyermekeiket és unokáikat a táborba, ahol megtanulhatják egyebek mellett a tunikaviselés és kardtartás szabályait, valamint bájos kis rigmusokkal is megismerkedhetnek - írta meg a 24.hu.

Ilyennel például: (ajánlja Kerényi)

A kéthetes turnus során minden diák megtanul néhány tréfás verset, néhány karéneket, néhány táncot és részt vesz néhány színpadi jelenet előadásában. Angyalként ezt éneklik majd: Született világ Megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke a közösségi portálon tudatta:  közérdekű adatigényléssel jár utána,  hogy mennyiért sikerült a leendő, gyerekeknek szóló tábor programját "megtervezni a Fidesz házi kultúrfelelősének és miniszteri megbízottjának." 

Gyerekenként negyedmillió forintba kerülő "keresztény szellemiségű" nyári tábort dobott ugyanis össze a miniszterek gyerekeinek, ahol a cikk címében látható dalt éneklik majd római tunikában, fakarddal, miközben a lányok néhány évszázaddal későbbi magyar népdalokat énekelnek körülöttük! Ezek komplett elmebetegek, esküszöm! Miközben a fél ország a felmérések szerint egyáltalán nem tud elmenni nyaralni, a szegénységben élő gyerekeknek jó, ha az ötöde eljut Erzsébet-táborba, Kerényi úgy gondolja, hogy itt pont talált egy negyedmillió forint/fős piaci rést a nyári tábor piacon. És ezeket az embereket hozza helyzetbe a Fidesz. Kíváncsian várom, mennyit kapott ezért Kerényi.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!