Előző
Következő
új cikk

Belföld

Havas lesz a vasárnap, de eső is jöhet

idokep.hu|2018. jan 20. 18:39
[A+ A-]

A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock

Vasárnapra egy csapadékmező érkezik, mely elsősorban északon, északkeleten és a középső tájakon okozhat havazást, északon vastagabb hóréteg is kialakulhat, máshol viszont eső, havas eső lehet a jellemző. Délután nyugaton már szakadozottabb lehet a felhőzet. Napközben többfelé feltámad az északiasra forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, délen, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Hétfőn fagyos, sokfelé gyengén felhős reggelre ébredhetünk, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben -1, +4 fokot mérhetünk. Estétől néhol jelentéktelen hószállingózás, majd kedd délelőttig vegyes halmazállapotú, kis mennyiségű csapadék lesz jellemző.

Kedden a nap második felétől már mindenütt megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Az ismét fagyos hajnal után 1-5 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is mínuszokkal indul a nap, néhol pára, köd is kialakulhat. Túlnyomóan felhős lesz az ég, délen süthet többet a nap. Délután 0-7 fokra van kilátás. Csütörtökön marad a változóan felhős-napos idő, a Dunántúlon feltámad a szél. 1-9 fokos maximumokat mérhetünk.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!