Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Arany Bohóc-díjat nyert ifj. Richter József artistacsapata

nepszava.hu|2018. jan 22. 09:16
[A+ A-]

Pas de deux - Balett lóháton Fotók: Fővárosi Nagycirkusz

Az Arany Bohóc- és a közönségdíjat is elnyerte ifj. Richter József és csapata a 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon - derül ki a Fővárosi Nagycirkusz közleményéből.

Richter József és felesége, Marrylu

Richter József és felesége, Marrylu

A magyar artista művész és felesége Marrylu  négy állatszámmal is szerepelt a fesztiválon, amelyeket a díszpáholyban helyet foglaló Stéphanie monacói hercegnő, a nemzetközi zsűri tagjai és a közönség is lelkesen; álló tapssal és ovációval fogadott. 

A szakma kiválóságai a Pas de deux - Balett lóháton számról a világon még sosem látott szép mutatványként beszéltek, a vasárnap esti zárópartin aztán kihirdették az eredményt: Richter József és csapata az Arany Bohóc- és a közönségdíjat is kiérdemelte.


Az Arany Bohóc-díj a cirkuszművészek Oscar-díja, ezért úgy gondolom, hogy ezzel a győzelemmel bevonultunk a cirkusztörténelembe- mondta az MTI-nek ifj. Richter József. Az artista felidézte, hogy édesapja, Richter József és édesanyja Karola 1974-ben, az első Monte Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon előadott elefánt akrobata produkciójukkal Ezüst Bohóc-díjat nyertek, bátyja, Richter Flórián pedig 2004-ben szintén ezüst, 2008-ban pedig első magyarként Arany Bohóc-díjat hozott el Monte Carlóból. "Külön öröm számomra, hogy tíz évvel később ez most nekünk is sikerült."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!