Előző
Következő
új cikk

Belföld

Három jelölt indulhat Hódmezővásárhelyen

nepszava.hu|2018. jan 23. 09:56
[A+ A-]

Népszava illusztráció

Három jelölt indulhat a február 25-ei időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhelyen: Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP képviseletében, Hernádi Gyula és Márki-Zay Péter pedig függetlenként - informál az MTI a helyi választási bizottság határozatai alapján.

A helyi választási bizottság egy induló, Fehérné Horváth Katalin (Hajrá Magyarország! Párt) nyilvántartásba vételét visszautasította. A határozat szerint a kőszegi székhelyű szervezet képviselője az induláshoz szükséges háromszáz helyett csupán 178 érvényes ajánlást gyűjtött össze a hétfői határidőig. Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. 

Mint korábban megírtuk, az ellenzék összezárt az ellenzék a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson a függetlenként induló Márki-Zay Péter mögött. Választási megállapodás nincs a pártok és a független jelölt között, de a pártok nem indítanak vele szemben jelöltet, így  Márki-Zay Péter egyedül veheti fel a küzdelmet az előző polgármester halála miatt kiírt időközi választáson a kormánypárti aspiránssal. A saját magát csalódott fideszesként meghatározó jelölt dehonesztálásra a helyi plébános is konkrét kampánybeszédet tartott. Ekkor bukkant fel jelöltként Hernádi Gyula, akit a 168 óra forrásai szerint Lázár János környezete biztatott az indulásra. Jelöltségének hírére Hernádit kizárta a szocialista párt, ám kampányanyagai színeiben, kinézetében erősen emlékeztetnek az MSZP-re. Helyi hírek szerint önkormányzati – vagy magukat annak kiadó – dolgozók járták a várost és az embereket megtévesztve Hernádinak gyűjtöttek ajánlásokat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!