Előző
Következő
új cikk

Belföld

TAO - Orbán Viktor az európai röplabdaszövetség elnökével tárgyalt

nepszava.hu|2018. jan 23. 11:27
[A+ A-]

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Aleksandar Boricicot 2018. január 23-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

A röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi Európa-bajnokságról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Boricsics, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnöke, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnökhelyettese megbeszélésén az Országházban - erről tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség, de sok feladat is egyben - hangzott el a megbeszélésen. A felek nagy várakozással tekintenek a 2019-ben esedékes Európa-bajnokság elé, amelynek egyik házigazdája Magyarország lesz. Budapest, mint a világ egyik sportfővárosa a vizes vb-vel már bizonyított, így nincs akadálya újabb nemzetközi sportesemények színvonalas megrendezésének - írja a szövegben némi múltidéző bukéval a távirati iroda. Lájkoljon minket a Facebook-on is!