Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megújul a pulmonológiai intézet

nepszava.hu|2018. jan 23. 11:52
[A+ A-]

Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

Megújul a következő években az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - informál az MTI a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Az intézet főépülete 16,6 milliárd forintból újul meg, orvosi műszerekre és informatikai fejlesztésekre 200 millió forint, az intézet több épületének teljes rekonstrukciójára, infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárd 84 millió forint áll rendelkezésre - közölte Gulyás Gergely.

Az ígéret szerint az új pavilont létesítenek, felújítják a régi betegellátó épületeket, így korszerű, 21. századi egészségügyi fekvő- és járóbeteg ellátási igényt kielégítő, hidakkal összekötött tömbkórházi egység jön majd létre. Épül egy "aktív" tömb új műtőblokkal és intenzív egységgel, amely hosszabb távon biztosíthatja az intubált lélegeztetésre, intenzív terápiás kezelésre szoruló betegek biztonságos ellátását.

A kormánypárti politikus bejelentette azt is, hogy a körzethez tartozó Szent János Kórház is megújul.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, az egyes ellátóhelyeket szakmai terv mentén fejlesztik: megújul két centrumkórház, épül egy új, 25 kórházban lesznek fejlesztések és a központi régióban megújítanak 16 szakrendelőt.

Kovács Gábor, az OKTPI főigazgatója elmondta, hogy az idén közbeszerzéseket folytatnak a terveztetésre és a kivitelező kiválasztására. Elmondta azt is, hogy az intézet közvetlen beutalási területén 1,7 millió lakos él. Az esetszámokról szólva közölte azt is, hogy évente mintegy 1500 új tüdőrákos beteget vesznek fel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!