Előző
Következő
új cikk

Külföld

Nem is tudta, mit szavaz meg a fideszes képviselő

nepszava.hu|2018. jan 24. 14:51
[A+ A-]

Fotó: Facebook/Schöpflin György

Mint a sajtó megírta, miközben itthon törvényt akarnak alkotni a bevándorlást támogató civilek ellen, a Fidesz európai parlamenti képviselői megszavazták, hogy együtt kell működni a civil szervezetekkel a menekültek érdekében. Schöplfin György azonban nem pontosan tudta, mire szavaz, a "Stop Soros" csomaggal "nagyjából" egyetért.

Miközben Magyarországon éppen törvényt akarnak alkotni a bevándorlókat segítő civilek ellen, a kormánypártok tíz európai parlamenti képviselője is megszavazta azt az állásfoglalást, amely szerint együtt kell működni a civil szervezetekkel a menekültek érdekében - értesült a Magyar Nemzet.

Igennel szavazott többek között Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Szájer József és Schöplfin György is, aki az ATV kérdésére azt mondta, nem tudta pontosan, mire voksol. "Én a Fidesz-csoport szavazási listája szerint szavaztam, amit Járóka Lívia készített el. Ez egy másfél órás szavazás volt. Nagyon kimerítő. Az az újságíró, aki kritizál, csinálja végig!" - mondta a fideszes EP-képviselő. Mint fogalmazott: "nagyjából" egyetért a "Stop Soros" csomaggal, a civil szervezetekkel kapcsolatban pedig azt mondta: a törvényen belül kell működni, amelyik nem ezt teszi, "az a maffia".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!