Előző
Következő
új cikk

Külföld

Emlékhely a veronai baleset áldozatainak emlékére

Népszava|2018. jan 29. 05:40
[A+ A-]

Fotó: Hervé-Lóránth Ervin

"Szívünk, lelkünk örökre itt maradt, ahonnan a mi angyalaink felemelkedtek a magasba" - mondta a tavaly január 20-i buszbalesetben elhunyt Simonffy Botond édesanyja az áldozatok emlékére emelt emlékmű felavatásán San Martino Buon Albergo ifjúsági parkjában szombaton. "Eltelt egy év és még mindig nem értjük, mi történt, minden összetört, mi velük együtt meghaltunk" - mondta a 15 éves áldozat édesanyja. Hozzátette, köszönettel tartoznak az olasz és magyar hatóságoknak, azoknak, akik, mint mondta - akkor "helyettünk segítettek, cselekedtek, gondolkodtak, mentették szeretteinket, és később is támogattak".

A buszbaleset 17 áldozatának emlékére állított emlékművet a tragédia helyszínével szomszédos San Martino Buon Albergo önkormányzatának ifjúsági parkjában avatták fel. Az emlékmű a baleset közvetlen közelében, a Milánóból Velencébe tartó A1-es autósztráda kelet-veronai kapujánál található.

A megemlékezésen a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium a balesetben elhunyt tanulóinak és kísérőinek szülei, hozzátartozói, valamint a magyar és olasz hatóságok képviselői vettek részt.

Az emlékmű Hervé-Lóránth Ervin képzőművésznek, a Római Magyar Akadémia kulturális attaséjának az alkotása.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!