Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Születésnap! - 30 éves lett a berlini állatkert impozáns gorillája (fotók)

nepszava.hu|2018. jan 31. 08:47
[A+ A-]

Fotó: Paul Zinken / DPA /AFP

A Zoo Berlin lakója, a gorillák élettartamát tekintve már inkább öregnek számító 30 éves Ivo a minap ( január 29-én) ünnepelte 30 éves születésnapját.  

Noha a még ma is jóképű és tekintélyes küllemű ezüsthátú gorilla nagy népszerűségnek örvend a nőstények körében, egy 2015-ben elvégzett orvosi vizsgálat kiderítette, hogy miért is nem lesz bébi az aktusokból. Már régóta azon töprengtünk, hogy miért nem lettek terhesek a nõi gorillák, Ivo aktivitása ellenére - mondták akkortájt állatkert vezetői.

Forrás: Zoo Berlin/Facebook

Forrás: Zoo Berlin/Facebook

Mint kiderült, a hím impotens, pontosabban baj van a spermájával. Miután a gorillák élőhelyének progresszív megsemmisítése, illetve a populációt tizedelő betegségek, mint például az ebola, az elmúlt 20-25 évben mintegy 60% -kal járult hozzá a faj népességének drámai csökkenéséhez, a gorillák a veszélyeztetett állatok egyik legfontosabb fajává váltak.

A Zoo Berlin azonban nem vált meg a nemzőképtelen Ivotól, nem cserélték le egy "hibátlan" példányra, más megoldást kerestek a várt "gyermekáldás" érdekében. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!