Előző
Következő
új cikk

Külföld

Folytatódik az ütésváltás - Trump leégetheti az FBI-t

nepszava.hu|2018. febr 1. 11:51
[A+ A-]

Illusztráció: AFP

Egy olyan nemzetbiztonsági kockázatú jelentést adhat ki az FBI munkájáról Donald Trump, amely negatív színben tüntetheti fel a nyomozóirodát - írja az Euronews.

A washingtoni Fehér Ház fontolgatja, hogy kiad egy, az FBI munkájáról szóló jelentést, amely lejárathatja a szervezetet. Az amerikai szövetségi nyomozóiroda közleményben fejezte ki aggodalmát a jelentés pontosságával kapcsolatban. A négyoldalas jelentést a képviselőház titkosszolgálati bizottsága republikánus vezetőjének megrendelésére készítették. Devin Nunes szerint ebből kiderül, az amerikai igazságügy-minisztérium megsértette a lehallgatási programot azzal, hogy a Trump-kampány tagjait megfigyeltette.

Donald Trump amerikai elnök a hétvégéig dönt arról, nyilvánosságra hozzák-e a titkos dokumentumot. Az ellenzéki demokrata politikusok és az igazságügy-minisztérium szerint a jelentésben olyan információk vannak, amelyek közzététele nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ezen felül aláássa az FBI hírnevét és a választásokba való esetleges orosz beavatkozással kapcsolatos nyomozást. Donald Trump stábja azonban úgy látja, ez egy bizonyíték arra, hogy az FBI tisztességtelenül bánik az elnökkel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!