Előző
Következő
új cikk

Sport

Kitárta kapuit az olimpiai falu

Népszava|2018. febr 2. 05:56
[A+ A-]

Két magyar érmet, egy ezüstöt és egy bronzot jósol a jövő pénteken kezdődő pjongcshangi téli olimpián az egyik amerikai sportadat-elemző cég. A Gracenote legfrissebb előrejelzése szerint mindkét magyar dobogós helyezést a rövidpályás gyorskorcsolyázók érhetik el: 500 méteren várhatóan Liu Shaolin Sándor lesz második, míg testvére, Liu Shaoang 1000 méteren végez harmadikként.

A sportadat-elemző cég egyelőre csak jósolgat, az viszont már biztos, hogy az Egyesült Államok küldi a legtöbb sportolót az ötkarikás játékokra. A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint 92 országból rekordot jelentő 2925 versenyző áll majd rajthoz. Az amerikaiak 242 fővel képviseltetik magukat, a házigazda dél-koreaiak 144 sportolót neveztek, míg Magyarországról 19-en jutottak ki az eseményre.

A magyar csapat már Dél-Koreában tartózkodó része eközben az elsők között költözött be csütörtökön a kangnungi olimpiai faluba. "Reggel nyolckor nyitották meg a kapukat, folyamatosan jönnek a csapatok, a magyarok tíz óra után, az elsők között érkeztek a faluba. Rövid, zökkenőmentes adminisztráció után átvették a szállásukat, együtt mentünk ebédelni, majd kihasználva az edzéslehetőséget, délután jégre léptek a kangnungi pályán" - idézte az olimpia.hu oldal a helyszínről összegző Nagy Zsigmond csapatvezetőt. "Kiváló körülmények fogadják az olimpiai faluban a sportolókat, a szervezők magas színvonalon felkészültek" - tette hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!