Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szlovéniába próbált eljutni, a folyóban lelte halálát

nepszava.hu|2018. febr 2. 11:41
[A+ A-]

Illusztráció - Ennek az anyának és gyerekének szerencséje volt, őket a földközi-tengeri térségbern 2018. január 27-én az olasz partok közelében kimentették a vízből. A SOS ( nem Soros! ) Mediterranee segélyszervezet összesen mintegy 800 menekültet mentett ki - Fotó: Laurin Schmid / SOS Mediterranee / DPA/AFP

A Szlovénia és Horvátország között természetes határt képező Kupa folyóba fulladt egy közel-keleti menekült, aki Szlovéniába próbált bejutni, halálának pontos körülményeit egyelőre nem sikerült tisztázni - írta az MTI a Jutarnji List című horvát napilap híre alapján.

A vízbe fulladt férfi holttestét Ladesici településnél, Károlyvárostól (Karlovac) nyugatra találták meg. A rendőrség szerint a sorsára hagyott határsértő nem volt egyedül, erre a hatóságok a helyszíni nyomokból következtettek. A balkáni migrációs útvonal lezárása óta a menekülők új útvonalakon, így Bosznia-Hercegovinán keresztül is érkeznek Horvátországba. A lap szerint Bihács (Bihac) térségében lépik át a boszniai-horvát határt, és Károlyváros megyén keresztül próbálnak bejutni Szlovéniába. A horvát-boszniai határ több mint 1000 kilométer hosszú és nehezen ellenőrizhető.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!