Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mind a 106 körzetben állítana jelöltet Lévai Katalin pártja

nepszava.hu|2018. febr 6. 14:45, frissítve: 2018. febr 6. 18:45
[A+ A-]

Nem csak Lévai Katalin volt szocialista esélyegyenlőségi miniszter indul el a baloldali jelöltekkel párhuzamosan az áprilisi választáson, pártja ugyanis mind a 106 egyéni körzetben jelölteket állítana – írta a Hvg.hu.

A Lendülettel Magyarországért színeiben indulna például Földényi György, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke is, ő Kunhalmi Ágnes szocialista jelölt körzetében mérettetné meg magát.

Lévai Katalin saját zuglói indulásával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy szerinte nem verik szét a baloldalt, ha pedig 10-15 százalékkal le vannak maradva a baloldali jelölt mögött, akkor visszalépnek.

A kampánytámogatási szabályok szerint ha egy párt nem éri el az 1 százalékot, a jelölt pedig a kettőt, vissza kell fizetni az állami támogatást. Lévai Katalin ezzel kapcsolatban azt mondta, tisztában vannak ezzel, de bízik benne, hogy elérik az egy százalékot.

Mai tájékoztatójukon öt jelöltet mutattak be, a többit akkor fogják, mikor már összeszedték az aláírásokat. A Hvg felvetésére, miszerint ha nem mondják meg, ki a jelölt, honnan fogják tudni helyben, hogy kinek kell aláírni, Földényi György azt mondta, helyben azért ezt tudni fogják.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!