Előző
Következő
új cikk

Belföld

Leváltották a miskolci kórház főigazgatóját

Népszava|2018. febr 7. 05:03, frissítve: 2018. febr 7. 13:50
[A+ A-]

Fotó: MTI/H.Szabó Sándor

Váratlanul visszavonta főigazgatói megbízatását a humán miniszter Tiba Sándornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójának. A fölmentését maga az érintett is egy tegnapi főorvosi értekezlet előtt tudta meg néhány perccel, amelyen Németh László, a kórházfenntartó hivatal főigazgatója bejelentette a döntést. Az indoklás: Tiba Sándor „megrendült egészsége” miatt nem tudja ellátni feladatát, ezért a kórházvezetést átmenetileg helyettesére, Papp Tibor orvosigazgatóra bízzák. Két hónappal a választások előtt főigazgató nélkül marad az öt tagkórházból álló, hatezer dolgozót foglalkoztató, 800 ezer beteg ellátásáért felelős komplexum.

Tiba Sándor áprilistól töltötte be a főigazgatói posztot. Miután 64 éves, így nyugdíjaskorú, mindezt külön miniszteri engedéllyel. 

Lapunk utolérte Tiba Sándort, miskolci megyei kórház a kedden leváltott főigazgatóját. Arra kérdésre, hogy szolgál az egészsége, annyit mondott: jól van, egészséges. Úgy idézi fel, hogy az ÁEEK főigazgatója nem is az egészségi állapotával indokolta a felmentését, hanem hogy nyugdíjas korúként látta el a feladatát. Egyebekben nem kívánt a felmentése részleteiről egyelőre beszélni. 

A szemlélők számára a korára való hivatkozás azért sem tűnik sokkal meggyőzőbb indoknak, hiszen az államtitkárság tavaly áprilisban kinevezte, már akkor is miniszteri engedéllyel dolgozott nyugdíjasként.

Danó Anna, Doros Judit

Lájkoljon minket a Facebook-on is!