Előző
Következő
új cikk

Külföld

Fricska a szélsőjobbosnak - Dadogó politikust figuráztak ki

nepszava.hu|2018. febr 8. 08:54
[A+ A-]

Forrás: Oliver Welke/Facebook

 Bocsánatot kért a német állami televízió, a ZDF népszerű "Heute Show" című műsorának szerkesztősége Dieter Amanntól, az Alternatíva Németországért (AFD) párt politikusától. A hét politikai eseményeiről humoros összefoglalót készítő népszerű műsorban Oliver Welke műsorvezető azon viccelődött, hogy a szélsőjobboldali párt politikusa beszédhibás. A történet sajátos bukéja, hogy Amann a Bundestagban éppen a "migránsok" beilleszkedését megnehezítő nyelvtudás, beszédkészség hiányáról beszélt egy bizottsági ülésen. Igaz, felszólalása elején előre közölte: nem szokott nagy nyilvánosság előtt felszólalni, és elnézést kért a jelenlévőktől, ha erősebben jelentkezne veleszületett beszédhibája.

A vicces összefoglalóból a beszédnek ez a része kimaradt, amiért az AFD közleményben követelte Welke azonnali kirúgását a csatornától, mert "viselkedésével minden fogyatékkal élőt megsértett". A ZDF és Welke is elnézést kért a történtekért.

"Nem tudtunk arról, hogy a politikus beszédhibás, ha rendelkezünk ezzel az információval, akkor természetesen nem viccelődtünk volna a beszédén, nagyon sajnáljuk a történteket" - reagált a műsorvezető és a csatorna közös közleményben a Facebookon.

A tréfálkozás gyermekkori negatív emlékeket idézett fel bennem, amikor rengeteget csúfoltak. A bocsánatkérést azzal a feltétellel fogadom el, hogy a következő műsorban nyilvánosan is elnézést kérnek tőlem a történtek miatt - írta Amann.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!