Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Tudta? - Mindenki migráns

nepszava.hu|2018. febr 8. 10:00
[A+ A-]

"Az első brit lakos sötét bőrű, kék szemű és fekete, göndör hajú volt " - A Kennis testvérpár történeti rekonstrukciós modelljével - Fotó: Justin TALLIS / AFP

Alfons Kennis holland művész szerint mindannyian migránsok vagyunk. Kijelentését arra alapozza, hogy az első brit lakos sötét bőrű, kék szemű és fekete, göndör hajú volt. A tízezer évvel ezelőtti csontváz külsejét a DNS-minták alapján állapították meg a kutatók, Kennis pedig a rendelkezésre álló információk alapján testvérével együtt elkészítette az első brit portréját. A 166 cm magas férfi 20 és 30 éves kora között halhatott meg és laktózérzékenységben szenvedett, semmilyen tejtartalmú táplálékot nem fogadott be a szervezete. Tudósok szerint a brit lakosság legalább tíz százaléka színes bőrű, bevándorló ősök leszármazottja.

Alfons Kennis és Adrie Kennis közös művészeti projektje, hogy kipusztított állatfajokat, illetve ősembereket rekonstruálnak. Az ikrek egyik ilyen műve az Ötzi. Alkotásaikat többször megjelenítették a National Geographic borítóján is. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!