Előző
Következő
új cikk

Bioritmus

WHO: mentális betegség a videójáték-függőség

nepszava.hu|2018. febr 8. 10:21
[A+ A-]

Illusztráció/AFP fotó

A videójáték-függőség is bekerül az egészségügyi világszervezet (WHO) idén júniusban megjelenő katalógusába, a mentális és pszichikai betegségek csoportjába. Tedros Adhanom, a szervezet etióp főigazgatója kijelentette, hogy kevesen szenvednek ebben a betegségben, a sok játék önmagában még nem jelent függőséget.

A diagnózis szerint akkor kell videójáték-függőségről beszélni, - és van szükség szakember segítségére - ha a számítógépes játék határozza meg valakinek a mindennapjait. Ha ehhez igazodik a napi program, háttérbe szorulnak a családtagok, barátok, a munkahelyen vagy az iskolában romlik a teljesítmény, és mindezeket érzékelve az illető életében tartósan ( legalább egy éve ) elsőbbséget élvez a játék, akkor orvosi segítséget kell kérni.

A videójáték-függőségnek negatív fizikai következményei is vannak, aki ebben szenved, annak a sok számítógépezéstől romlik a látása és az erőnléte is, sokkal fáradékonyabbá válik, immunrendszere is gyengül a betegségekkel szemben - mondta a WHO főigazgatója. A listára kerülés csak az első lépés, a WHO ezután elkészíti útmutatóját ennek a betegségnek a hatékony kezelésére.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!