Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Máris újabb ingatlannal bővült Mészáros birodalma

nepszava.hu|2018. febr 9. 09:33
[A+ A-]

Népszava fotó

Megállapodást kötött az Appeninn Holding Nyrt. az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésére - értesült a Portfolio.

Megvásárolja a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészét, így az Appeninn Holding Nyrt. közvetett tulajdonába kerül az Andrássy út 59. szám alatt található irodaház. Az április végén záruló ügyletről szóló megállapodást pénteken jelentették be. A 2400 négyzetméter hasznos területű épületet 2001-ben alakították 'A' kategóriás irodaházzá. 

A vételár közel 2,2 milliárd forint (7 millió euró). 

Éppen egy napja jelentették be, hogy vidéki nagyvárosokban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken, illetve Pest megyei településeken 18 kereskedelmi ingatlant vásárolt a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, nagyvállalkozó érdekkörébe tartozó az Appeninn Holding. Az ingatlanok mindegyikében Spar üzletek működnek. Az épületek korábbi tulajdonosaitól, az Erste Ingatlan Befektetési Alaptól, valamint az Erste Euro Ingatan Befektetési Alaptól vásárolt az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt., a tranzakcióhoz az Erste Alapkezelő Zrt. Ingatlan Befektetési Bizottsága is hozzájárult – tudta meg lapunk a cégtől. A tranzakció értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg a 4,5 milliárd forint.

Lásd még: Mészárosék Spar-üzleteket vesznek

Lájkoljon minket a Facebook-on is!